Presentada a Barcelona la Final de l’ISU Grand Prix 2014 de patinatge sobre gel

final isu gp

La ciutat de Barcelona es convertirà el proper mes de desembre en la capital mundial del patinatge sobre gel amb la celebració de la Final de l’ISU Grand Prix, que tindrà lloc de l’11 al 14 d’esmentat mes al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), situat al Fòrum, i que comptarà amb la presència dels sis millors patinadors de les quatre disciplines: masculina, femenina, parelles i dansa. Entre ells, els organitzadors, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Espanyola d’Esports de Gel (FEDH), esperen comptar amb el millor patinador espanyol de tots els temps, el bicampió d’Europa Javier Fernández, que ha reconegut el seu desig de poder participar en la Ciutat Comtal.

Per a això, Fernández i altres 140 esportistes en categoria individual i parelles, hauran de buscar el seu bitllet en dues de les sis etapes de l’ISU Grand Prix aquesta temporada 2014/15, que se celebraran a les ciutats de Chicago (Skate America), Kelowna (skate Canadà), Xangai (Lexus Cup), Moscou (Rostelecom Cup), Bordeus (Trophee Eric Bompard) i Osaka (NHK Trophy). Tan sols els sis millors de cada modalitat després de la suma de punts en les dues actuacions podran anar a Barcelona.

En la presentació, realitzada a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports del consistori, Maite Fandos, ha reconegut estar molt contenta amb la celebració d ‘”un esdeveniment que mai s’ha fet a Barcelona i que convertirà de nou la nostra ciutat en una capital de l’esport internacional. Per a nosaltres l’esport és capital i per això organitzem esdeveniments esportius de primer nivell mundial, ja que a més és una oportunitat per posar Barcelona al mapa mundial dels esports d’hivern. Si un dia volem presentar una candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern hem d’anar promocionant la ciutat i els esports de gel “.

La competició, que se celebrarà a la Sala Polivalent del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), “serà la coronació d’un circuit mundial, el més important després dels Jocs Olímpics i els Campionats del Món”, ha assegurat la regidora. Fandos també ha reconegut que “ens consta que els responsables de la ISU van quedar encantats amb l’espai, que a més permetrà fer un abans i un després de la Final del Grand Prix. Adaptarem el recinte perquè sigui una pista de gel amb capacitat per 5.500 espectadors, el que suposarà que un total de 32.000 seguidors d’aquest esport podran gaudir de la competició “.

La presidenta de la Federació Espanyola d’Esports de Gel (FEDH), María Teresa Samaranch, ha reconegut que aquesta Final de l’ISU Grand Prix Barcelona 2014 “és la primera gran competició del cicle olímpic que culmina en Pyongchang 2018, però a més és la primera vegada que en tot el territori espanyol es realitzarà una competició d’aquest nivell “. Samaranch també ha afirmat que per a la FEDH “és molt important poder ser aquí de la mà de l’Ajuntament de Barcelona presentant un esdeveniment així, ja que està fent una tasca molt important perquè els esports d’hivern siguin cada vegada més reconeguts i practicats. Estem molt il·lusionats amb aquest projecte “.

La màxima dirigent dels esports de gel espanyols també ha assegurat que està convençuda “que Javier Fernández es podrà classificar per competir en aquesta final de Barcelona, com ja va fer en les edicions de 2011 i 2012, on va ser tercer i quart classificat respectivament” . Fernández buscarà els punts per a la seva presència a la Final del ISU Grand Prix de Barcelona al Skate Canadà i en la Rostelecom Cup de Rússia mentre que la parella de dansa de Sara Hurtado i Adrià Díaz ho faran al Canadà i en el Trofeu Bompard de Bordeus .

Els abonaments per a totes les jornades de la Final del ISU Grand Prix Barcelona 2014 es posaran a la venda durant el matí del dijous 10 de juliol a la pàgina web oficial de l’esdeveniment www.gpf2014barcelona.com, on els aficionats al patinatge sobre gel podran obtenir seus seients tant per a l’esdeveniment de la categoria Sènior com a la Junior. Les entrades individuals per a una única sessió es posaran a la venda a les setmanes prèvies a l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>