Combinada nórdica

005 Combinada nordica

Consisteix en la barreja de dues modalitats, els salts d’esquí i l’esquí de fons. L’objectiu és aconseguir la millor puntuació en les dues proves. En els Jocs Olímpics d’Hivern es disputen tres competicions:

·   Individual Normal Hill + 10 km: aquesta competició es disputa al llarg de dos dies. A la primera jornada cada participant realitza dos salts de trampolí de 90 metres (K90), i se suma la puntuació de tots dos. El segon dia es celebra la prova d’esquí de fons sobre 10 km estil lliure. L’ordre de sortida en aquesta prova es fa d’acord amb els resultats del dia anterior. El primer a arribar a la meta és el guanyador.

Combinada nòrdica individual NH als Jocs d’Hivern de Vancouver 2010 – vídeo complet

·   Individual Large Hill + 10 km: és semblant a la prova individual del trampolí normal ja que a la prova de fons també es recorren 10 km en estil lliure, encara que en aquest cas el salt de trampolí es fa des del trampolí de 120 metres ( K120 ). El vencedor és aquell competidor que abans creua la línia de meta, ja que l’ordre de sortida de la prova de fons s’estableix a partir de la classificació de la prova de salts d’esquí.

Combinada nòrdica LH en els Jocs d’Hivern Torino 2006

·   Equips Large Hill + 4 x 5 km relleus: cada equip està format per quatre membres. El primer dia cada competidor realitza dos salts en un trampolí de 120 metres (K120), i se suma la puntuació dels vuit salts. El segon dia es realitza la prova d’esquí de fons en la modalitat de relleus 4 x 5 km estil lliure. Això equival a 5 km per cadascun dels quatre esquiadors. Igual que en la prova individual la sortida és esglaonada i guanya el primer a arribar a la meta.

Equip americà en els Jocs d’Hivern Vancouver 2010