Esquí alpi

Carolina Ruiz Castillo

Consisteix en un descens amb esquís en el menor temps possible seguint un traçat sinuós marcat per unes portes. Les disciplines olímpiques d’esquí tant per a homes com per a dones són:

 • Descens: és la prova més llarga de totes i en el seu recorregut s’assoleixen les velocitats més elevades de totes les disciplines. La competició consta de tres dies . El primer per examinar la pista i el traçat . El segon per fer les baixades d’entrenament i el tercer per celebrar la competició. L’esquiador que aconsegueix lliscar pel traçat amb el menor temps esdevé guanyador de la prova.
  Victòria de Carolina Ruiz en el Descens de la Copa del Món Meribel ( França ) 2013

 • Súper – Gegant: és una combinació de la velocitat pròpia d’un descens i la precisió necessària per traçar les corbes en Eslàlom Gegant. Cada esquiador realitza una baixada i el millor temps determina el guanyador.
  Súper Gegant a la Copa del Món d’Àustria 2012

 • Eslàlom Gegant: el traçat precisa de girs més tancats que les proves de velocitat ja que es redueix la distància entre les portes. La competició requereix de dues mànigues per traçats diferents durant el mateix dia. El guanyador és l’esquiador que sumi un temps menor.
  Eslàlom Gegant en els Jocs d’Hivern Vancouver 2010

 • Eslàlom: es desenvolupa sobre el recorregut més curt de totes les disciplines i els viratges són molt tancats requerint una especial habilitat en el seu encadenament. La forma de decidir el guanyador és idèntica al Eslàlom Gegant: dues mànegues per diferents traçats i guanya aquell que aconsegueixi el menor temps possible sumant ambdues baixades.

  Eslàlom femení en els Jocs d’Hivern Vancouver 2010

 • Súper Combinada : respon a la suma dels dos millors temps d’una prova de velocitat (Descens) i una de Eslàlom. Les dues mànegues es realitzen en el mateix dia i el guanyador és el competidor que obté una suma de temps menor.
  L’esquiador espanyol Paul de la Cuesta a la Copa del Món de Schladming 2012 (Àustria)