Freestyle

004 Freestyle

És una modalitat d’esquí on es combina l’habilitat, l’espontaneïtat i la creativitat dels esquiadors. Aquests elements són jutjats per determinar el vencedor de la prova . Existeixen 5 disciplines dins del calendari olímpic:

  • Bamps: Els participants han de esquiar per un pendent i superar una sèrie de bamps. L’objectiu és baixar esquiant per la pista el més ràpid possible i realitzar els dos salts sense errors tècnics o pèrdua d’equilibri. D’aquesta puntuació surt el vencedor de la prova.
  • Prova masculina de bamps a la Copa del Món FIS a Oslo 2013

  • Aerial: aquesta prova consisteix en la realització de salts acrobàtics. Els salts s’efectuen des de plataformes de fusta de grans dimensions, col•locades a terra i cobertes de neu. Durant el salt, els professionals realitzen múltiples figures, tombarelles i girs abans d’aterrar sobre la pista. Els atletes són jutjats per la qualitat d’enlairament, l’altura aconseguida, la forma i la posició del cos i per com mantenen l’equilibri en l’aterratge posterior. L’esquiador que aconsegueix la millor puntuació es proclama vencedor de la prova.
  • Freestyle aerials en els Jocs d’Hivern de Vancouver 2010

  • Ski Cross: aquesta disciplina va ser olímpica per primera vegada als Jocs de Vancouver 2010. Una pista d’esquí cross implica corbes peraltades, salts, dubbies i altres elements en el terreny. L’objectiu d’aquesta prova és superar tots aquests elements amb rapidesa per arribar a la meta abans que la resta de competidors. Es tracta d’una disciplina amb mànigues eliminatòries en què baixen quatre o sis esquiadors i abans, per decidir l’ordre de sortida, es realitza una baixada individual classificatòria que és cronometrada. A partir d’aquest punt es van disputant les eliminatòries fins arribar a la final . La medalla d’ or se l’emporta el competidor que guanya la baixada final.
  • Prova d’esquí cross en els Jocs d’Hivern de Vancouver 2010

  • Ski Halfpipe: aquesta disciplina entra com a olímpica en els Jocs Olímpics d’Hivern 2014 de Sotxi (Rússia). Consisteix en baixar per una pista en forma de semi tub, esquiant de banda a banda de la pista realitzant salts i figures. Els jutges valoren les evolucions dels esportistes segons el grau de la dificultat i d’execució. A partir de la valoració es determina el vencedor de la prova.
  • Ski Halfpipe Dew Tour 2010

  • Ski Slopestyle: l’objectiu d’aquesta prova és aconseguir la millor puntuació en la realització de salts i superació d’obstacles com tanques. No es tracta de fer el mateix truc diverses vegades, sinó de realitzar diferents tipus de trucs en cada mòdul , ja sigui salt o tanca. Guanya l’esquiador amb la millor puntuació obtinguda. Aquesta disciplina també entra com a olímpica en els Jocs Olímpics d’Hivern 2014 de Sotxi.
  • Ski Slopestyle Dumont Cup 2012