JJOO Mediterranis

La candidatura Barcelona Pirineus 2026 és una proposta tan sorprenent com oportuna. Es tractaria dels primers Jocs d’Hivern mediterranis de la història.

Barcelona és l’única intersecció possible entre la cultura nòrdica -tradicionalment associada als Jocs d’Hivern – , i la cultura mediterrània, que ha estat al marge fins avui dels esdeveniments olímpics hivernals. Barcelona, ​​amb els Pirineus alinearia públics diversos, des de la família olímpica fins a la ciutadania.

Barcelona és més amb els Pirineus i els Pirineus són més amb Barcelona i aquesta és una gran oportunitat per millorar la posició del país en el marc internacional dels esports d’hivern i posicionar el Pirineu com una serralada de referència.

La candidatura de Barcelona està en disposició de canviar la imatge que es té actualment dels Jocs d’Hivern i d’eixamplar els límits l’olimpisme -tant geogràfics com simbòlics- perquè es construeix sobre la visió positiva que té el món de Barcelona, la calidesa de seu clima, la seva gent i la seva forma de vida, complementat per l’hàbitat alpí del Pirineu amb el seu clima fred i el seu patrimoni natural i humà.