Patinatge artístic

011 Patinatge artistic

És una modalitat del patinatge practicada amb acompanyament musical que consisteix a combinar la força, la tècnica i la sensibilitat per realitzar piruetes, girs i maniobres patinant sobre una superfície de gel, i que són valorades per uns jutges seguint un codi de puntuació. Les especialitats són tant individuals com de parelles:

·   Individual masculí / femení: els patinadors han de completar un programa curt de passos, salts, girs i combinacions obligatòries, i un programa lliure de patinatge més llarg, tots dos acompanyats de música. Guanya el patinador amb la millor puntuació.

Individual femení en els Jocs d’Hivern de Torino 2006

·   Parelles lliure: segueix el mateix format que la competició individual però en aquest cas, un patinador i una patinadora han de treballar coordinadament. La millor nota determina la parella vencedora.

Patinatge artístic en parelles en els Jocs d’Hivern de Torino 2006

·   Dansa: la diferència entre la competició per parelles i la de la dansa és que aquesta última es basa més en la compenetració dels patinadors i en els aspectes coreogràfics. La medalla d’or la guanya la parella millor jutjada.

Dansa patinatge artístic Jocs d’Hivern de Vancouver 2010

·   Equips: competició de recent incorporació al programa olímpic que tindrà la seva primera aparició a Sotxi 2014. Segons el COI, aquesta prova comptarà amb equips formats per sis patinadors: un patinador masculí, una patinadora, una parella de patinatge de gel i una parella de ball. Els punts s’atorguen a cada patinador o parella. L’equip amb el major nombre de punts totals serà declarat guanyador.