Presentació

Barcelona és una ciutat que creix quan té somnis, i ara volem treballar de manera ferma, juntament amb els Pirineus, per assolir-ne un de nou: ser la seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2026.

Segueix en marxa un procés que ens ha de portar a assolir, el novembre del 2017, la designació com a candidata per part del Comitè Olímpic Espanyol; a superar, el 2018, el tall del Comitè Olímpic Internacional, i l’octubre del 2019, a la nominació olímpica. Aquest és l’objectiu i el camí que hem de recórrer.

Si els Jocs del 92 van servir per construir urbanísticament la ciutat, dotar-la de les infraestructures necessàries i vertebrar-la socialment, la candidatura Barcelona Pirineus 2026 és una oportunitat única per vertebrar millor la nostra ciutat amb Catalunya, per consolidar el seu model de ciutat cohesionada, oberta i amb personalitat pròpia, i per refermar el seu lideratge i la seva projecció internacional com a motor econòmic del sud d’Europa.

Però a ningú no se li pot escapar la immensa capacitat que tenen els Jocs Olímpics de generar esforços, recursos i oportunitats, i aquest és un valor que Barcelona vol aprofitar, i que Catalunya pot i vol beneficiar-se’n. Els Jocs del 2026 poden contribuir de manera decisiva al desenvolupament d’una part important del territori català, i molt especialment dels Pirineus. És en aquest sentit que s’interpreten les mostres d’adhesió que la proposta ha rebut des de tots els sectors socials, polítics i institucionals dels Pirineus.

La candidatura Barcelona Pirineus 2026 és un projecte de Barcelona per a Catalunya. Un projecte d’una ciutat capital de la Mediterrània i que té un lligam llarg i fructífer amb les seves muntanyes. Un projecte que vincula plenament el paper de Barcelona, Catalunya i Espanya amb Europa. Un projecte de Catalunya, amb la seva capital al capdavant, al món.

Barcelona Pirineus 2026 és també l’oferiment d’una ciutat enormement agraïda al moviment olímpic. Una ciutat que com cap altra ha sabut entendre i integrar l’esperit olímpic. Per això amb aquest projecte, Barcelona se sent compromesa a treballar amb les institucions i organismes competents per promocionar a nivell català i espanyol els esports d’hivern i de gel.

Fet l’anunci de la voluntat de Barcelona de ser la seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2026, ara encetem el temps d’aplegar esforços i voluntats. És l’hora, doncs, de sumar. I la suma serà el millor aval per construir la millor candidatura possible.