Salts d’esquí

FIS world cup ski jumping ladies, individual HS134, Oslo (NOR)

És una modalitat olímpica d’hivern que consisteix a fer un salt des d’un trampolí per part d’un esquiador. És un esport d’una gran dificultat tècnica i exigeix molta precisió. Durant el vol l’esportista ha de cuidar tots els aspectes, ja que els jutges valoren la distància, l’estil, la harmonia i l’estètica del moviment durant el salt. Tots aquests elements serveixen per determinar la puntuació final i nomenar el guanyador de la prova. El programa dels Jocs Olímpics d’Hivern inclou proves individuals i per equips sobre el trampolí normal (Normal Hill) i el trampolí llarg (Large Hill):

·   Individual en trampolí normal (NH): és l’única prova de salts que es realitza sobre el trampolí normal, que té un punt- K (punt de construcció que determina la mida del trampolí i el càlcul de punts per a la distància aconseguida) entre els 75 i els 99 metres. Cada saltador realitza dos intents, sent proclamat guanyador aquell que aconsegueix la nota més alta. És l’única prova femenina dins dels salts d’esquí.

Salts d’esquí trampolí normal en els Jocs d’Hivern de Vancouver 2010

·   Individual en trampolí llarg (LH): aquesta prova es disputa sobre el trampolí llarg, que té un punt- K superior als 100 metres. Cada saltador disposa de dos intents, aconseguint la victòria aquell que aconsegueix la puntuació més alta.

Salts d’esquí trampolí llarg en els Jocs d’Hivern de Vancouver 2010

·   Equips en trampolí llarg (LH): aquesta prova es porta a terme en el trampolí llarg. Cada equip compta amb quatre saltadors, cadascun dels quals realitza dos intents. L’equip que obté la nota més alta que resulta de sumar els vuit salts aconsegueix la victòria.

Salts d’esquí per equips trampolí llarg en els Jocs d’Hivern de Vancouver 2010