Snowboard

Halfpipe World Cup Saas-Fee

És la modalitat que consisteix a descendir per una superfície nevada amb una taula de surf de neu. Els objectius són diferents segons el tipus de prova. En algunes d’elles la clau és baixar en el menor temps possible seguint un traçat marcat per portes, també n’hi ha on s’han de superar traçats amb diferents mòduls o en altres ocasions s’han de realitzar trucs per aconseguir la millor puntuació. Les disciplines que inclou el calendari olímpic tant per a homes com per a dones són:

·   Eslàlom Gegant Paral•lel: es tracta de dos traçats idèntics marcats simètricament que permeten que dos corredors baixin al mateix temps, cadascun per un traçat. L’estil de l’Eslàlom Gegant es caracteritza per una major distància entre les portes respecte a l’Eslàlom. El guanyador de cada ronda passa a la següent ronda eliminatòria, fins arribar a la ronda final, on es coneixerà el vencedor de la competició.

Final del Eslàlom Gegant Paral•lel en els Jocs d’Hivern de Torino 2006

·   Eslàlom Paral•lel: és una prova molt semblant a l’Eslàlom Gegant Paral•lel amb l’única diferència que en aquest cas, la disciplina amb la qual competeix és l’Eslàlom. La distància entre les portes traçades simètricament és menor, el que comporta un major nombre de corbes i un traçat més tancat. El guanyador d’aquesta disciplina es decideix seguint el mateix mètode de superació de rondes que l’Eslàlom Gegant

Paral•lel. Eslàlom Paral•lel a la Copa del Món de la Molina

·   Snowboard Cross: els corredors fan una sortida conjunta en grups de quatre o sis, superant corbes, salts, dubbies, portes obligatòries amb l’objectiu d’arribar el primer a la meta. Es tracta d’un sistema de rondes eliminatòries fins arribar a la final.

Snowboard Cross en els Jocs d’Hivern de Vancouver 2010

·   Snowboard Halfpipe: aquesta disciplina olímpica consisteix en baixar per una pista en forma de semi tub, enlairant-se d’un costat a un altre i realitzant una sèrie de salts, maniobres i trucs que seran jutjades segons l’execució i el grau de dificultat. De la puntuació total designada pels jutges a cada competidor surt el guanyador de la prova.

Campionat del Món FIS La Molina 2011

·   Snowboard Slopestyle: rau en baixar per una pista dissenyada especialment que inclou diferents salts i mòduls que exigeixen gran adaptabilitat als snowboarders, on l’objectiu és realitzar els trucs més difícils. El que el diferencia de les proves de velocitat és que no hi ha temps a batre, sinó que l’esportista amb la millor puntuació obtinguda es proclama campió de la prova.

Slopestyle Snowboard Copa del Món Sierra Nevada 2013